19FortyFive Президентът на САЩ Джо Байдън допусна основната си грешка в

...
19FortyFive Президентът на САЩ Джо Байдън допусна основната си грешка в
Коментари Харесай

19FortyFive: Най-голямата грешка на Байдън: Направи Русия и Иран по-силни

19FortyFive

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън позволи главната си неточност в енергийния бранш – неговата политика навреди на Америка, като в това време обезпечи нови доходи на враговете й – Русия и Иран, разясняват в редакцията* на онлайн изданието 19FortyFive.

 

" Фокус “ показва превод на материала без съкращения и с уточнението, че той отразява само гледната точка на създателя му.

Русия постоянно е наричана " бензиностанция с войска “ заради мощната взаимозависимост на нейната стопанска система от петрола и газа.

 

" Безразсъдната енергийна политика на президента Джо Байдън, в това число безмилостната му война против американския нефт, съществено подкопа националната сигурност. Агенцията за енергийна информация на Съединени американски щати преди малко оцени запасите в Стратегическия петролен запас на страната на 351 милиона барела – към половината от неговия потенциал “, оповестява вестник The New York Post. " Екипът му преди малко се похвали, че възнамерява да отвори единствено три федерални петролни и газови залежи за произвеждане през идващите пет години – исторически най-малко “.

 

Редакторите на вестника не престават: " Програмата планува поетапно понижаване на добива на нефт и газ в Мексиканския залив “, както и " нулев противоположен лизинг на нефт и газ във водите на Атлантическия океан, Тихия океан и Аляска “. Прекрасно, няма какво да кажа. Не можем да позволим на зелените фанатици да унищожат националната ни сигурност... Производството на нефт в Съединени американски щати към този момент е намаляло с цели три милиона барела дневно - или близо 20% от ерата на Тръмп, откри Комитетът за разцвет.

 

Русия печели от политиката на Байдън макар боевете в Украйна

През 2020 година съветската стопанска система изпита усложнения заради падащите цени на петрола. Байдън даде да се разбере на света, че възнамерява да понижи производството на нефт и газ в Съединени американски щати. Нарастващото произвеждане на нефт при неговия предходник Тръмп накара саудитците да усилят личното си произвеждане, с цел да се конкурират. Цените на петрола се покачват устойчиво след избирането на Джо Байдън през ноември 2020 година В деня на изборите през 2020 година цените на суровия нефт бяха 35,70 $ за галон, а в събота (20 октомври 2023 г.) бяха 88,50 $.

 

Списание Resources Seeking Alpha заяви малко след изборите, че плануваните от Байдън дейности за понижаване на шистовия рандеман ще покачат цените.

 

" Шистовата промишленост в Съединени американски щати, основен катализатор за напредък на световните доставки за пазара на нефт, ще бъде подкопана в близко бъдеще. Според сюжета на Байдън производството на нефт в Съединени американски щати в никакъв случай няма да се върне към предходния си най-много ", заключи списание Seeking Alpha.

Точно това се случи.

 

През 2021 година, в навечерието на навлизането на съветските войски в Украйна, приходите на Москва от нефт се усилиха с 60%, което донесе 30% нарастване на приходите в съветската хазна.

 

Малко откакто встъпи в служба, Байдън подцени престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, лишавайки Америка от всички лостове за въздействие върху страната от Арабския полуостров. Някога Саудитска Арабия си сътрудничи с администрацията на Рейгън и смъкна цените на петрола толкоз доста, че руската стопанска система се срина. Но този път Саудитска Арабия застана на страната на Русия и резервира високи цени, макар спора в Украйна.

Саудитска Арабия и Русия се споразумяха, с цел да поддържат цените високи. Това облагодетелства Москва и подкопава политиката на Джо Байдън по отношение на Украйна.

 

" Петролът е главният източник на доходи за Русия, тъй че по-високите цени оказват помощ на Кремъл да заплати за военната си интервенция в Украйна и да преодолее западните наказания, предопределени да подкопаят нейната стопанска система “, оповестява американската телевизия PBS.

 

" Неотдавнашният скок в цените на петрола, както и намаляването на отстъпките, които Москва бе принудена да даде на азиатските клиенти, доста разшириха приходите от експорт “, изяснява Бенджамин Хилгенщок, старши икономист в Киевското учебно заведение по стопанска система.

 

Нека прочетем повече от отчета на PBS: " Допълнителните доходи могат да доближат към 17 милиарда $ тази година и 33 милиарда $ през идната година, кавза Хилгенщок в тирада в основания в Брюксел Център за европейска политика “.

 

Иран уголемява терора с помощта на Байдъновите цени на сила

Иран също се възползва от петролната политика на Байдън. В допълнение към милиардите заплащания на заложници, Техеран бере плодовете от енергийната политика на президента на Съединени американски щати.

 

" В комбиниране със слабото използване на наказания от екипа на Байдън, това разреши на моллите да усилят световните си валутни запаси с цели 40 милиарда $ “, твърди Комитетът за разцвет. " Средствата може да бъдат употребявани за закупуване на ракети и финансиране на ХАМАС, Хизбула и други подставени лица на Техеран “, написа New York Post. " Не е изненадващо, че бруталната офанзива на ХАМАС против Израел този месец провокира възобновени апели за стягане на износа на ирански нефт “.

 

Време е Байдън да премисли енергийната си тактика, тъй като единствените печеливши са враговете на Америка, а единствените губещи са същите тези, за които той твърди, че го е грижа: елементарните американци.

 

*Джон Росомандо е анализатор по защита и битка с тероризма. Публикува в издания като American Thinker, The National Interest, National Review, The Daily Wire и други.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР